Nils Grandelius om starten på Isle of Man

Publicerad 26 september, 2017 av Niklas Sidmar

Nils Grandelius under Snabbschacks-SM i Stockholm. Foto: Lars OA Hedlund
Nils Grandelius under Snabbschacks-SM i Stockholm. Foto: Lars OA Hedlund

Nils Grandelius har börjat den starka öppna turneringen på Isle of Man på ett övertygande sätt. Här är en intervju med Grandelius efter tre ronder. I dag spelar han rond 4, och möter som vit superstjärnan Fabiano Caruana, USA

2½ poäng av 3. Är du nöjd med starten, och hur känns formen?
– Det är väl någorlunda OK. Jätterörigt parti idag, men där jag ändå var den som försökte skapa något. Men 2½ borde vara rättvist. Spelet känns ganska bra men det är nog för tidigt att säga något.

I måndagens tredje rond spelade du remi mot Dronavalli precis som i TePe-Sigeman i våras. Slutställningen hade olikfärgade löpare igen. Berätta kort om partiet, Drakenvarianten som svart med ett tidigt a6 har man till exempel bara hittat ett parti med dig i schackdatabasen.
– Ovanlig öppningsvariant, jag ville komma ur teorin och bara spela schack, vilket lyckades.Hon lyckades ta sig till ett slutspel som borde vara remi, men där jag nog pressat mer om jag spelat exaktare.

Hur är stämningen bland spelarna på Isle of Man?
– Stämningen är, som alltid, mycket god!

Många ögonbryn höjdes när en domare inte kände igen Magnus Carlsen vid avprickningen. Det har inte varit liknande incidenter för dig?
– Nej nej inget liknande. Jag har spelat här många gånger redan så jag känner de flesta inblandade och de känner mig.