schack.se TV-sänder Norway Chess-kvalet med Nils Grandelius

Publicerad 18 mars, 2016 av Niklas Sidmar

149Nils_Grandelius_SMNils Grandelius har nästa vecka sitt livs chans att kvala in till en av världens starkaste schackturneringar, Altibox Norway Chess, med världsmästaren Magnus Carlsen i spetsen.
Allt hänger på om han vinner kvalet i Fagernes 23–26 mars. Ett kval som Sveriges Schackförbund direktsänder här på schack.se.
– Det här kvalet är jätteintressant för svenskt schack i och med att Nils Grandelius deltar. Vi vill ge alla schackälskare i landet den här chansen att följa kvalet i en TV-sändning på schack.se, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande i Sveriges Schackförbund.

Det är ett litet men slagkraftigt startfält: Nils Grandelius, Sverige, norska stormästarna Jon Ludvig Hammer och Aryan Tari samt inte minst nyblivna damvärldsmästarinnan Hou Yifan.
De möter varandra två gånger – ett snabbschacksparti och ett långparti. Vinnaren får en biljett till Altibox Norway Chess där startfältet består av kanonerna Magnus Carlsen; Vladimir Kramnik, Ryssland; Anish Giri, Nederländerna med flera.
Partierna kommenteras av Jesper Hall i TV-studion i Lund och Ingemar Falk finns på plats i Fagernes. Schack.se ser ut att bli den enda sajten som direktsänder Norway Chess-kvalet, så det förväntas också bli många tittare från grannlandet Norge som naturligtvis håller tummarna för sina stjärnor i kvalet: Hammer och Tari.

(Foto: Lars OA Hedlund)