SM-gruppen: Fyra vinster i rond ett

Publicerad 12 juli, 2014 av Axel Smith

SMloggaSM14-Nils-Emanuel
En av de som följer livesändningen från SM är de tre senaste årens vinnare, Hans Tikkanen. Han kände sig frisk kvällen före avresa, men vaknade med vattkoppor.
– Efter ett snabbt inbokat möte på vårdcentralen var det bara att lämna återbud och tycka lite synd om mig själv. Tråkigt, det hade känts bättre att tappa titeln efter en ärlig strid.
Så vem tror du vinner?
– Nu, liksom innan, ser jag Nils som favorit. Huvudutmanare är nog Tiger och Emanuel.
Känns det jobbigt att följa partierna eftersom du tvingats lämna återbud?
– Jag kommer följa SM noggrant som en del i uppladdningen inför OS. Att spela hade varit bättre träning eftersom jag inte spelat på länge, men jag får göra mitt bästa för att vara redo ändå.
   I rond ett fick han se en dålig start för de två favoriterna. Tiger Hillarp förlorade på tid mot klubbkamraten Daniel Semcesen i en jämn ställning och Nils Grandelius satte bort damen mot Emanuel Berg. En oväntad avslutning på ett parti där spelarna tidigt gick sin egen väg och kämpade om varje tempo.
   Pontus Carlsson vann säkert mot Tommy Andersson och Erik Blomqvist tillsynes lika säkert mot Michael Wiedenkeller. Men det dolde sig mer bakom kulissnerna: Michael fick in en känd öppningsfälla men hittade inte hur han skulle avgöra. I den enda remin offrade Jonny en bonde för högst tveksam kompensation, men Pia tog det säkra före det osäkra och styrde mot avveckling.
   Grandelius-Berg är kommenterat nedan, medan övriga partier kan spelas igenom med kortare kommantarer. Klicka på rullistan för att växla parti (eller ladda ner pgn-filen).
Bild: Niklas Sidmar. Resultat.