Agrest och Hillarp tillbaka i landslaget i OS

Publicerad 13 maj, 2014 av Niklas Sidmar

hillarp1303Förbundskapten Anders Pettersson har tagit ut de svenska lagen till OS i Tromsö som spelas 2-14 augusti.
I herrlaget som spelar i Öppen klass är Evgenij Agrest och Tiger Hillarp (bilden) tillbaka efter några års frånvaro i landslaget, och de får sällskap av Nils Grandelius, Hans Tikkanen och Emanuel Berg.
-Det är oerhört glädjande att presentera ett lag bestående av de fem högst rankade aktiva spelarna på Elolistan, och givetvis är det roligt att  Tiger Hillarp och Evgenij Agrest gör comeback. Vi kan se fram mot ett spännande OS där vi hoppas kunna upprepa den fina placeringen från förra OS, säger Anders Pettersson.
I damlaget blir som tidigare meddelats Pia Cramling ankare och övriga fyra spelare är Inna Agrest, Ellinor Frisk, Jessica Bengtsson och Emilia Horn.
-Det blir en spännande blandning av erfarna landslagsspelare och debutanter. Med ett lag bestående av aktiva spelare, och dessutom Pia som toppspelare finns det möjlighet att vi placerar oss mycket bättre än i förra OS i damklassen, konstaterar Anders Pettersson.
Utöver att alla spelarna är aktiva med sitt spelande under sommarmånaderna kommer de även att ha gemensamma
träningsläger. Stellan Brynell kommer att vara lagkapten för herrlaget och Juan Bellon för damlaget. Den exakta bordsordningen i lagen fastställs närmare tävlingen.