Nils förlorade igen

Publicerad 17 september, 2013 av Axel Smith

wjcc2013Inför partiet idag tyckte Nils att det var bäst att spela hårt redan i öppningen. I en teoriställning i draken stannade han dock upp och tänkte länge, så länge att hans tränare, Evgenij Agrest, gick bort till spellokalen för att kontrollera att det inte var något problem med livesändningen. Det var det inte. Nils tog en merbonde, men redan då förstod man att det skulle bli tufft. Han lyckades aldrig försvara sig mot motståndarens initiativ. Partiet kan spelas igenom här.
– I gårdagens parti fanns allt på brädet – sådant vi har gått igenom, säger Evgenij. Men Nils gick tillbaka till sina gamla vanor och försökte beräkna allting och det blev fel. Ställingen krävde inte någon beräkning, han hade en stabil fördel. Hade skulle ha  bytt torn (drag 21, min anm), gått med kungen till kungsflygeln och först därefter kommit åt bonden på e5.
Om Nils var besviken efter gårdagens parti är det nog ingenting mot vad han är idag. Han brukar dock vara bra på att lägga förluster bakom sig och gå vidare.
– Jag tror att han är lite tagen av tävlingens allvar och kanske fått för kort tid att förbereda sig psykiskt, säger Evgenij. Han spelar nervöst och krampigt.
Efter en remi på toppbordet kunde indiern S.P. Sethuraman ansluta Yu Yangyi i täten.
Axel Smith

Foto: Turneringshemsidan (där man också hittar resultaten)
Livesändning (bord 10-27, klockan 14.00 dagligen)