JVM rond 6: Nils slog tillbaka

Publicerad 18 september, 2013 av Axel Smith

wjcc2013nils2– Nils Grandelius har spelet i sig, men vågar inte släppa ut än så länge i den här turneringen, eftersom det är hans sista juniormästerskap, säger Evgenij Agrest.
Kanske är ett enkelt parti precis vad Nils behöver för att komma igång. I så fall fick han en gynnsam lottning i rond sex med vit mot kroaten Mihovil Vucic (2063). Nils valde denna gång att spela försiktigt med 1.Sf3 och 2.g3. Tekniska problem störde livesändningen efter 19 drag, men då stod Nils redan klart bättre. Inte långt därefter kom 1-0 upp.

Evgenij och Nils tittade inte på hans förlustpartier utan diskuterade dem bara kort. Det schackliga sparar de till efter turneringen. Efter två förluster vill man i stället tänka på något annat än schack. Nils och Evgenij har spelat pingis, men det finns också flera andra möjligheter att koppla av, som pool och hälsoavdelning.
– Nils utyttjar inte de möjligheterna än, jag hoppas att jag får in honom även på den linjen, säger Evgenij.
De går också mycket promenader i området runt hotellet, både på morgnarna, efter lunch och på kvällarna. Evgenij reflekterar över liknande tävlingar han spelat och ger råd till hur man ska hantera olika situationer.

Efter sex ronder leder Yu Yangyi ensam på 5½ poäng. Med 3½ poäng ligger Nils på 40:e plats. Han är bästa nordbo före Benjamin Arvola (Norge) på 3 poäng och Bjørn Møller Oschsner (Danmark) på 2½ poäng.
Lottning rond 7, bord 17: FM Simone De Filomeno (Italien, 2392) – Nils Grandelius
Axel Smith

Turneringshemsida (fotocredits) / ställning / lottning
Livesändning (bord 10-27, klockan 14.00 dagligen)