Erik Blomqvist gör landslagsdebut i Warszawa

Publicerad 29 september, 2013 av Niklas Sidmar

blomqvist1309Den 8-17 november spelas Lag-EM i Warszawa, och Sverige ställer upp med ett lag i den öppna klassen. Förbundskapten Anders Pettersson har nu tagit ut laget som till fyra femtedelar är samma spelare som slutade på en mycket fin sextondeplats i OS förra året.
Stormästarna Nils Grandelius, Hans Tikkanen, Emanuel Berg och Pontus Carlsson återkommer i landslaget, och dessutom gör Erik Blomqvist landslagsdebut. Blomqvist kommer snart att utses till stormästare efter att under sommaren ha säkrat sin sista stormästarnorm. Kapten blir, precis som i OS, Stellan Brynell.
– Jag har stora förhoppningar på laget och hoppas på en placering klart bättre än vad rankingtalen visar, förklarar Anders Pettersson.
Liksom inför OS kommer laget att träffas på ett gemensamt träningsläger inför tävlingen för att vässa formen och under tävlingen planeras en landslagsblogg liknande den som har funnits under de senaste mästerskapen.
– Jag vill samtidigt passa på att påminna om möjligheten att boka in landslagsspelarna till besök ute i klubbarna med föredrag eller simultan. Det går bra både inför tävlingen och efteråt, då spelarna kan visa partier från turneringen, konstaterar Anders Pettersson.
Information om landslagets simultanturné
Lag-EM:s hemsida