Lindans förklaringen till Daniels GM-norm

Publicerad 30 juli, 2013 av Axel Smith

danielslacklineGrattis till den fjärde GM-normen! Hur känns det?
Tack, det känns väl på ett sätt bra att kunna prestera i en stor och stark internationell tävling. Jag måste dock erkänna att jag inte kände mig särskilt uppspelt denna gången, som när jag tog de tre första normerna, eftersom jag “bara” spelade för rejtingen. Jag såg tävlingen mest som semester och är än mer förvånad att det gick bra eftersom vi som var där var ju helt oseriösa.

Är det något speciellt parti du är nöjd med?
Remin mot vinnaren Liviu-Dieter Nisipeanu. Det är ju inte varje dag man får möta en spelare av den kalibern, och än mindre ta poäng. Det var ett oerhört komplicerat parti som svängde flera gånger, men jag är ändå nöjd med resultatet då jag tyckte mig stå på förlust vid flera lägen.

Hur långt har du kvar till GM-titeln?
Förmodligen är det runt 15 poäng, eftersom jag tappade lite när jag spelade i den turkiska ligan, samtidigt som SM. Är inte helt säker eftersom jag inte kollat upp det men några poäng hit eller dit spelar inte nån roll.

Känns det som att du är inne i en tillfällig formtopp, eller har något fallit på plats som gjort att ditt spel helt enkelt blivit bättre?
Det verkar så, men dessvärre har jag har ingen förklaring till framgångarna, inte schackligt i alla fall. Om något kanske förklaringen har något med slacklining att göra. Ända sen jag började gå på lina har jag funnit en inre balans.

Axel Smith