Startskottet har gått för Dam-Weekend

Publicerad 11 december, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Problemlösning och frågesport är igång för deltagarna under Dam-Weekend. Foto: Viktoria Johansson

Denna helg är det dags för Sveriges Schackförbunds arrangemang Dam-Weekend. Inbjudan gick ut några månader sedan i augusti. Som tidigare har berättats tog alla platser slut på bara några få dagar. Ett stort intresse med andra ord ,och helt klart är att programmet och upplägget lockade.

Upplägget är en kombination av schackträning, tävling och sociala aktiviteter. Tanken är man ska lära känna varandra och att helgen ska kunna passa alla, oavsett spelstyrka.

På fredagkvällen fanns 18 kvinnliga deltagare på plats på Elite Palace Hotell i Stockholm. Inledningen blev en stunds mingel med varandra. Efter det tog stormästaren Pia Cramling hand om kvällens aktivitet som bestod av problemlösning och schackfrågor. Lösningarna klurade man på tillsammans två och två

Pia Cramling t. v och Ofelia Thörnqvist, damschacksansvarig på Sveriges Schackförbund håller i arrangemangets olika aktiviteter under helgen. Foto: Viktoria Johansson

På lördagen och söndagen håller Pia i träningsgrupper samt ger även en simultan på lördagkvällen efer den gemensamma middagen.

En snabbschacksturnering som avslutas på söndagen finns också med på programmet. På länken längst ned i artikeln går det att se deltagarlistan och följa resultaten.

Dam-Weekend är ett nytt och annorlunda arrangemang där man lägger ett större fokus än vanligt på sociala aktiviteter även om – precis som det ska vara – den schackliga biten står i centrum.

Två spännande och innehållsrika dagar väntar och rapport följer.

Resultat och lottning snabbschacksturnering