Jan-Olov Lind försvarade titeln i Arboga

Publicerad 21 september, 2015 av Niklas Sidmar

Jan-Olov Lind
Jan-Olov Lind
Snabbschacks-SM för veteraner avhölls på Stadskällaren i Arboga under helgen den 19-20 september. Det blev 24 deltagare från hela Sverige som gjorde upp om årets mästerskap och segrande ur den hårda bataljen gick fjolårssegraren Jan-Olov Lind från Ervalla (strax utanför Örebro) även om han detta år fick en hård kamp in till målsnöret.
Jan-Olov vann det sista partiet, och då alla andra spelat färdigt var alla samlade kring den dramatiska upplösningen. Segraren landade på 7½ poäng och tvåa blev Kaj Andersson, SS Manhem (Göteborg) som liksom trean Robert Danielsson, SK Passanten (Stockholm) samlade ihop 7 poäng under helgens övningar.
Arrangörsklubben Arboga SK var framgångsrik då Alf Isaxon blev femmaa och Björn Johansson sexa i det tuffa sällskapet med 5 poäng på de nio ronderna. Vi gladdes även åt att Lars Boman, Köpings SS, knep Nestorpriset (bäst bland 75+ deltagarna).

Under lördagskvällen hölls en bankett då man hedrade bildandet av U-schack, ungdomskommitten för Västmanlands Schackförbund som en del av Mälardalens schackförbund, och deltagarna fick en hel del visdomsord sig till del från Göran Malmsten som var en av intiativtagarna och skapare av det nu efter många år rikstäckande Schackfyran. Sveriges schackförbund passade på att ge 69-årige Björn Johansson hedersutmärkelsen Colljinplaketten i guld för sina insatser för svenskt schack genom åren.

Alla resultat finns på Chess-Results


vsm1
vsm4

Robert Danielsson, Jan-OIov Lind, Kaj Andersson
Robert Danielsson, Jan-OIov Lind, Kaj Andersson

Lars Boman
Lars Boman
Björn Johansson
Björn Johansson