Bra svenskdag i Veteran-VM

Publicerad 26 oktober, 2014 av Niklas Sidmar

danielsson_litenljusVeteran-VM spelas på ett ganska öde badhotell ett par kilometer utanför en likaledes ganska öde semesterby, 8 kilometer från den nordgrekiska staden Katerini. I rond 1 vann alltså endast Robert Danielsson av svenskarna (efter att ha fått möta 1.a3!), men den första dagens svensk var egentligen Per-Olof Gromark som verkligen fick topprankade Anatoly Vaisser att svettas på bord 1. Länge såg det ut som Gromark skulle få med sig minst halva poängen, men till slut lyckades den rysk-franske stormästaren nöta ner Örgrytespelaren i ett tornslutspel.
Andra dagen blev däremot en riktig svenskdag: Inga förluster, men väl tre vinster och tre remier. Nils Åke Malmdin, Peter Carlsten och Björn Gambäck var alla ratingfavoriter i sina respektive partier och vann planenligt. Dagens starkaste insats stod dock Passantens Robert Danielsson för genom att hålla remi mot GM Pushkov, trots att han var pressad i ett tornslutspel.
Samtliga partier från tävlingen direktsänds på turneringens hemsida. Det är rondstart kl 15.00 svensk tid varje dag fram till 4/11 (utom 30/10 som är vilodag).

(Foto: Björn Gambäck. På bilden spelar Robert Danielsson just 3.Sc3 mot Nikolai Pushkov.)