Bo på skola under SM

Publicerad 24 juni, 2024 av Leo Brodin

Spellokalen Fortnox Arena

Boende bokas senast 26 juni!

Den 28 juni börjar årets SM i Växjö. För barn och ungdomar är Prolympia Idrottsskola som invigdes i höstas en möjlighet, även ledare, tränare och föräldrar för följa med. Det var många år sedan möjligheten att bo på en skola erbjöds men nu är Sveriges Schackförbund tillbaka med inbjudan.

Det blir salar och duschrum uppdelade mellan tjejer och killar samt möjlighet till helpension, det vill säga frukost, lunch och kvällsmat på tider anpassade efter SM:s spelschema. Skolan ligger också vägg i vägg med spellokalen Fortnox Arena. Och så finns det rum med saker som pingisbord för annat roligt än schack.

Den klubb som ska bo på skolan med flest deltagare är i nuläget Kristallens SK. Ansvarig är Olof Hamilton, han är mycket glad åt boendet.

– Kristallen har en bred juniorverksamhet där intresset för tävlingsspel är stort så det var naturligt att arrangera en gruppresa så att så många som möjligt skulle kunna åka på sommarens stora schackhändelse.

Hamilton tillträde som juniorledare hösten 2020 och det är hans första gruppresa av storleken sedan tillträdet men han har äldre minnen.

– När jag själv var juniormedlem i Kristallen var det i princip alltid gruppresor till SM och Skol-SM där vår juniorledare Mats Aronsson alltid tog hand om oss. Bland annat har jag väldigt fina minnen från SM i Ronneby år 1998 då vi hyrde in oss i en källarlokal där en dartklubb höll till i vanliga fall.

Han väntar sig ett roligt SM.

– Jag ser fram emot en vecka med massor av schackglädje och gemenskap där både barnen och jag själv kommer att åka hem med roliga minnen och nya kunskaper. Den enda nackdelen som jag ser just nu är att jag som föredrar att resa med lätt packning kommer att behöva kånka med luftmadrass, sovsäck och schackmaterial.

Och han är anmäld till SM-Blixten.

– Jag funderade på en weekendturnering men det skulle bli för mycket. Mitt fokus kommer att vara att stötta våra spelare. Men lite roligt måste ju en juniorledare få ha också!

På torsdag och fredag 28-29 juni kommer Kristallens SK att få sällskap av Team Sweden och Team Sweden Challenge på skolan, Sveriges högst- och nästa högst rankade grupper av kadetter 13 till 16 år gamla. De tränas av GM Tiger Hillarp och IM Milton Pantzar.

Priser

Helpension inkl. logi i skolsal: 350 kr per dag/natt. Samma priser gäller också för ledare som är med spelarna

Endast logi: 150 kr per natt

Bokning

Du kan boka er / din plats via mejl till hakan.jalling@schack.se Ange namn och ålder.

Bokning senast 26 juni

Betalning

Betalning sker till Sveriges Schackförbund