Guldaspiranter med två ronder kvar

Publicerad 7 juli, 2023 av Axel Smith

På söndag kommer det att koras sju svenska mästare. Så här är läget efter fredagens spel.

Sverigemästarklassen: Vitalij Sivuk leder på 5½ före Jung Min Seo och Milton Pantzar på 4. Det räcker alltså med en poäng för Sivuk som vit mot Kücüksari och svart mot Johansson.

Junior-SM: Jung Hyun Seo (5) är ett halvpoäng före Alexander Ström-Englund, Joar Östlund och storfavoriten Ludvig Carlsson. Av dessa har Carlsson något enklare motstånd i slutronderna. Stor sannolikhet för särspel – något som endast tillämpas i JSM och Sverigemästarklassen.

Kadett-SM: Lavinia Valcu leder på 6½/7, en poäng före Ludvig Morell. I morgon lär hon möta hans lillebror Oscar – läge för familjeprepp? (Foto: Lars OA Hedlund)

Minior-SM: Med ett fint staket på sju raka vinster har Dananjey Prabu skaffat sig ett säkert grepp om guldet. Han har dessutom mött sin närmaste konkurrent.

Knatte-SM: Leonard Hammar har SM:s mest betryggande ledning.

VSM 65+: Per Söderberg, som var med i guldkampen ifjol, inledde med tre raka segrar och har sedan behållit ledningen. Torbjörn Ivarsson, Ingvar Carlsson och Erik Alquist är en halvpoäng efter, och den sistnämnde är svart mot Söderberg i rond 8. Vem är mest intresserad av att spela på vinst?

VSM 50+: Max Wahlund, som ledde med 1½ poäng, hade en säker ställning. Han visade god vinnarvilja genom att sno en bonde och öppna upp för sin kung. Det gick dock snart snett och nu har avståndet till konkurrenterna minskat till en halvpoäng. Då han redan mött 2:an, 3:an, 4:an, 5:an och 6:an får han på pappret enklare motstånd i morgon.

Resultatbörsen.