Ensam ledare i SM-gruppen

Publicerad 2 juli, 2023 av Leo Brodin

Vitaly Sivuk är i ensam ledning. Foto: Lars OA Hedlund

Första ronden hade fyra vinnare. Nu blev det istället tre remier, endast Vitaly Sivuk vann sin andra raka.

I partiet mot William Olsson bytte han en springare mot tre bönder, varav en garderad fribonde. Ställningen höll sig först jämn men kommentator Stellan Brynell såg bönderna som mer och mer farliga då Olsson saknade motspel och till sist gick bondestormen inte att stoppa. Olsson tog en bonde men fick sedan välja mellan tornförlust och att bli mattad. Vid matt i två gav han upp.

Rondens andra vinnare var Linus Johansson som mötte Erik Blomqvist. Det blev ett komplicerat slutspel där Blomqvist låg under med en bonde men också var den som attackerade. När de båda hamnade under två minuter på klockan konstaterade Brynell att det skulle bli rena High Chaparall på slutet. Svängigt med andra ord och han fick han rätt.

Blomqvist började offra men när Johansson istället för att ta tillbaka gick och hotade matt i ett med De2 hade han inget svar. Efter motsatt resultat rond ett är de båda tillbaka mitt i tabellen.

Linus Johansson vann över Erik Blomqvist. Bild: Lars OA Hedlund

Jonny Hector spelade remi mot Tiger Hillarp Persson och Kaan Kücüksari spelade remi mot Jung Min Seo. De båda är därmed på 1.5 poäng och närmast jagande efter Sivuk. Thomas Ernst och Milton Pantzar som båda förlorade första partiet spelade remi.

Live Resultat och ställning Partier