Olsson och Falkevall fortsätter att dominera

Publicerad 7 juli, 2022 av Leo Brodin

FM William Olsson behåller ledningen. Bild: Lars OA Hedlund

I fyra ronder var FM William Olsson helt ostoppbar och vann samtliga partier. Nu lyckades Jung Hyun Seo äntligen få stopp på honom genom en remi, det var dock ganska nära en femte vinst. Seo var orolig för Olssons anfall i mittspelet och valde att byta av sin dam mot Olssons torn och löpare. Några drag senare var det Seos torn, löpare och fem bönder mot Olssons dam och fyra bönder. Lika i poäng men Seos löpare kom avsides och det såg ett tag riktigt farligt ut. Seo lyckades dock få allt garderat och ett ointagligt fort.

FM Axel Falkevall som ligger en halv poäng efter fick också remi, för honom för andra gången. Det var en spännande match mot FM Gustav Törngren där Falkevall offrade en springare för tre bönder. Fribönder fortsatte framåt och till sist gav Törngren tillbaka springaren för två av Falkevalls fribönder på kungsflygeln.

Törngren var också närmast damflygeln där båda hade bönder och det slutade med ett tornslutspel bonde upp för Törngren. Han försökte länge men drag 132 slutade partiet i remi.

FM Axel Falkevall jagar förstaplatsen. Bild: Lars OA Hedlund

Närmast de båda i topp ligger CM Joar Östlund som vann dagens rond mot Arvin Rasti. Med tre poäng har han en hel poäng upp till Falkevall på andraplatsen. Nästa rond möts de, vinner Östlund ligger de delad tvåa.

Resultat och ställning Live, kl 14.00 Ladda hem SM-partier