Mästarklassen-Elit får en ny ledare

Publicerad 7 juli, 2022 av Leo Brodin

IM Jan Johansson vann över IM Michael Wiedenkeller och tog ledningen från honom. Bild: Lars OA Hedlund

När topprankade IM Michael Wiedenkeller vann mot IM Johan Furhoff i den fjärde ronden fick Mästarklassen-Elit till sist en ensam ledare. Att klassen har en ensam ledare kvarstår men efter att IM Jan Johansson besegrade Wiedenkeller i rond fem är det istället han som ligger en halv poäng före resten av fältet.

Snabbt gick det också, det tog bara tjugo drag innan Wiedenkeller som redan låg en bonde under fick välja mellan damförlust och pjäsförlust och gav upp.

De andra fyra partierna blev remi och en halv poäng efter IM Jan Johansson ligger förutom IM Michael Wiedenkeller även GM Thomas Ernst och IM Thomas Engqvist.

För FM Eric Thörn blev matchen mot Engqvist första remin, tidigare har han två vinster och två förluster. Det var dock ingen snabbremi. Från drag 34 hade Thörn och Engqvist bara ett torn och bönder på brädet, fyra för Thörn och tre för Engqvist. Thörn förblev bonde upp partiet ut och kämpade för att vinna men drag 117 fanns det inga vinstchanser och då ställde han Engqvist i patt med sin kung och bonde.

FM Eric Thörn mot IM Thomas Engqvist blev en lång match. Foto Lars OA Hedlund

Resultat och ställning Live, kl 14.00 Ladda hem SM-partier