Jonny Hector upp i ensam ledning

Publicerad 5 juli, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Jonny Hetclor förbereder sig och väntar på sin motståndare Axel Smith. Ett parti som Jonny vann och gick därmet upp i ensam ledning i Sverigemästarklassen. Foto: Lars OA Hedlund

Vinstpartierna fortsätter att dominera i Sverigemästarklassen av pågående Schack- SM. Först ut att vinna var Pia Cramlng. Pia hade vit mot Ludvig Carlsson och fick tidigt en bra ställning och fick avsluta med en kombination.

Snyggt spelat av Pia som vann i endast 18 drag.

Om Pia hade rondens kortaste parti hade Jonny Hector i sin tur rondens längsta parti som vit mot Axel Smith. Det uppkom ett annorlunda slutspel med två löpare kvar för båda spelarna. Vit hade dock merbonde i kombination med att svarts bönder var svaga och Jonny hade inga problem att bärga hem vinsten.

Partiet ser vi här nedan:

Tredje segern i ronden stod Erik Blomqvist för, som vann som svart mot Tiger Hillarp.

Jonathan Westerberg spelade remi mot Martin Jogstad som vit Remi blev det även för Jung Min Seo som vit mot Linus Johansson.

Med det har vi Jonny Hector i ensam ledning med 3, 5 poäng av fyra.

Lottning rond 5

Som vanligt är det sändning från Sveriges Schackförbunds egen twitch-kanal med stormästarna Stellan Brynell och Hans Tikkanen samt programledaren August Lindmark.

Under dagens rond bjöds det på intervjuer från både Pia och Jonny. Pia berättade bland annat vad viktigt det var med spelglädje för henne. Jonny fick frågan om när man vet att man ska vinna ett parti och på den frågan kom svaret direkt. “Först när motståndaren har gett upp.” Visst är det lätt att hålla med om en sådan sak. Många oväntade saker kan hända under ett schackparti. Dags för femte ronden i morgon i kampen om att bli Sverigemästare. Vi får se vad som väntar ..

Resultat och ställning Live, kl 15.00 Ladda hem SM-partier