De yngre vinnarna

Publicerad 12 juli, 2022 av Leo Brodin

Oscar vann Minior-SM, Leo vann Knatte-SM och Sebastian vann Kadett-SM. Bild: Lars OA Hedlund

Oscar Morell vann Minior-SM, och han gjorde det utan att tappa en enda poäng. Nio raka segrar.

I rond tre mötte Morell Matija Sakic, en match mellan tävlingens högst rankade spelare. I mittspelet fick Morell löparparet och en fribonde men samtidigt lite svagheter, vilket gjorde det till en jämn ställning. Plötsligt gjorde dock Sakic en blunder och gick in i en så kallad plaskmatt på sista raden.

Sakic tog sig dock snabbt samman igen och tappade endast en halv poäng de sex kvarvarande matcherna, vilket räckte till en klar andraplats.

Oscar Morell. Bild: Lars OA Hedlund.

Leo Andreasson lyckades också hålla sig obesegrad. Han hade dock fått två remier efter åtta ronder, vilket faktiskt inte räckte för ledning. Lucas Torres hade åtta vinster.

Sista ronden möttes de och när Andreasson vann kom han ikapp Torres i poäng. Särskiljningen gynnade också Andreasson och därmed tog han hem knatteguldet.

Leo Andreasson. Bild: Lars OA Hedlund

Det var en kamp in i det sista i Kadettklassen för Sebastian Persson. Han var i tredelad ledning på 5.5 poäng efter åtta ronder. Han fick möta Marius Schriever-Abeln som var en av de andra ledarna. Persson vann, men det gjorde den tredje ledaren Alvin Lind Bertéusen också. Särskiljningen gav dock guldet till Persson.

Flera av Perssons rivaler kring guldet var nästan 400 över honom i rating och tävlingen gav honom också en ratinguppgång på 198.4 poäng.

Sebastian Persson. Bild: Lars OA Hedlund

Resultat och ställning Kadett-SM Resultat och ställning Minior-SM Resultat och ställning Knatte-SM