SM 2019 spelas i Eskilstuna

Publicerad 17 maj, 2018 av Niklas Sidmar

SM 2019 spelas i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.
SM 2019 spelas i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

29 juni inleds årets Schack-SM i Ronneby, och nu är det klart att 2019 års tävling kommer att spelas i Eskilstuna.
Spelplats blir nyligen invigda Stiga Sports Arena i centrala Eskilstuna och SM spelas under tiden 5-14 juli 2019. Eskilstuna har varit värd för SM-tävlingarna tre gånger tidigare, senast 1971 då man noterade 835 starter och Sven Göran Malmgren vann SM-guld.
-Vi på Destination Eskilstuna jobbar löpande med att värva nya evenemang till vår stad utifrån Eskilstunas evenmangsstrategi. SM i schack är lite extra kul eftersom så många åldersgrupper är med och spelar, säger Micke Lönngren, evenemangschef för Destination Eskilstuna.
De senaste åren har Schack-SM noterat fina deltagarsiffror och det finns all anledning att tro att det upprepas i Eskilstuna, med centralt geografiskt läge och stort upptagningsområde, samt i övrigt utmärkta förutsättningar för tävlingen. Rabatterade hotellpriser erbjuds på flera av stadens hotell och gråa mattor kommer att läggas ut i sporthallen så att man får en känsla av konferensanläggning.
-Vi är mycket nöjda med valet av Eskilstuna som SM-ort. I våra diskussioner med dem har det varit tydligt att kommunen verkligen vill ha arrangemanget till staden, och det är viktigt. Vi tror att det kommer att bli bra schackkänsla i stan under tävlingen, säger Håkan Jalling, ordförande i SSF:s tävlings- och regelkommitté.