SSF tar över huvudansvaret för Schack-SM

Publicerad 21 december, 2015 av Niklas Sidmar

Vid styrelsens novembermöte diskuterades framtiden för Schack-SM, och det beslutades att SSF centralt kommer att ta över huvudansvaret för arrangemanget från 2018. Det innebär att SSF ansvarar för avtal exempelvis när det gäller lokaler och hotell, samt har ekonomiskt ansvar för hela arrangemanget.
-Främst den tekniska delen av arrangemanget har blivit så omfattande att det numera bara finns ett fåtal tänkbara arrangörer som kan sköta arrangemanget helt utan stöd. De senaste åren har SSF blivit alltmer involverade i SM-tävlingarna och vi ser det här som ett naturligt steg, säger TK:s ordförande Håkan Jalling.
Håkan Jalling räknar med att man precis som tidigare kommer att samarbeta med klubbar eller distrikt kring arrangemanget, men också med exempelvis kommunala evenemangsbolag som ofta är intresserade av att locka ett arrangemang av SM:s storlek till kommunen.
-Nu kommer vi att ha bättre möjlighet att arrangera SM på orter med mindre klubbar eller klubbar utan vana vid stora turneringsarrangemang. En klubb, ett distrikt eller flera klubbar tillsammans som vill ha SM till sin kommun är välkomna att höra av sig till oss, säger Håkan Jalling.