Tiger hoppas på OS-guld

Publicerad 14 juli, 2014 av Axel Smith

SMloggaSM14-TigerTiger har värmt upp inför SM med Sveins Minneturnering i Oslo och Visma Chess i Växjö. Dagen efter sista ronden börjar Politiken Cup i Helsingör och därefter blir det OS i Tromsö. Kanske är det ett tecken på utmattning att han förlorade på tid mot Daniel igår?
– Nej, jag glömde bort tiden. Det har hänt flera gånger i SM, bland annat i 40:e draget mot Hans det första året han vann.
Borde du inte göra något åt det?
Nej, man kan inte tänka på sånt. Det handlar om att jag inte förbereder mig mot allt utan bygger en repertoar. Igår improviserade jag från drag nio. Förhoppningen är att det blir allt mer sällan.
Hur var partiet idag?
Kreativt och roligt! Jag gjorde ett drag som var dåligt och då kunde han nästan utjämna, men bondestrukturen ger mig alltid chanser att spela vidare.
Så du spelar inte för mycket?
– Inte alls – tvärtom! Det känns otroligt roligt att spela, jag ser fram emot varje parti!
Du fortsätter alltså hela hösten?
– Det har jag inte tänkt – det finns en gräns även för hur mycket jag utmanar mig själv. Det var sent jag kom med till OS och då var allt annat redan planerat. Men jag tycker att schack är vansinnigt kul och spelar alla öppningar som finns. Så tröttnar jag kan jag bara byta.
Vad är målsättningen i SM?
Vinna! Jag spelar alltid för att vinna.
Även i OS?
– Man ska inte vara realist i de här sammanhangen. Jonathan Rowson har skrivit om det, kanske delusional deficit disorder. Om man inte tror på det omöjliga händer det inte. Så ja, jag hoppas att vi vinner OS.