Semcesen ensam i topp (uppdaterad)

Publicerad 17 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-Carlsson-BlomqvistSMloggaCarlsson-Blomqvist: I det fjärde draget gav Pontus Carlsson sin motståndare en dubbelbonde, men Erik Blomqvist hade kompensation med löparparet. Han spelade på att fånga damen, men när det inte lyckades stod han dåligt. Pontus manövererat runt sina pjäser och fick till slut den strategiska ställning han siktat på redan efter bytet i öppningen. Han vann en bonde och strax därefter partiet. 1-0.
Cramling-Hillarp: Tiger Hillarp var ute efter att revanschera sig för gårdagens tidsförlust och avvek från de vanliga teorispåren redan med 3…a6. Pia Cramling försökte inte straffa honom och spelarna nådde en jämn mittspelsställning. Där väntade Tiger för länge med att fullborda utvecklingen, och komplikationerna som uppstod efter 14.e4! ledde till ett bra slutspel för Pia, som hon med säker hand körde hem. 1-0.
Semcesen-Wiedenkeller: Daniel Semcesen fick möta Nimzoindiskt för andra vitpartiet på rad och testade denna gång en annan variant. Återigen körde han fast och spelarna enades om att en oforcerad dragupprepning var ett lämpligt sätt att avsluta partiet. Remi.
Andersson-Grandelius: Nils Grandelius får fortsätta vänta på sin första seger. Partiet mot Tommy Andersson blev korrekt – med andra ord en smula avslaget. Till sist var det Tommy som hade bonde mer men utan att det var någon fara. Remi.
Hector-Berg: Jonny Hector fick tidigt byta bort en av sina löpare mot en springare, något av ett favorittema för honom. Strax därefter blev det emellertid olikfärgade löpare, och att Jonny vann en kvalitet för en bonde rubbade inte jämvikten. När denna text skrivs försöker han emellertid fortsätta vinna.

Daniel Semcesen leder på 4/6 före Pia Cramling, Pontus Carlsson och Erik Blomqvist på 3½. Pgn-fil med partierna.