Mästar-Elit: remi i finalpartiet

Publicerad 17 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-Linus-CarlSMloggaVinnaren i Mästar-Elit kvalificerar sig till 2015 års SM-grupp i Sunne. Inför dagens parti delades ledningen av Linus Johansson och Carl Cederstam Barsk, och eftersom de båda skulle mötas fanns det möjlighet att skaffa sig ett utmärkt utgångsläge inför avslutningen. Partiet började som en positionell kungsindier och gick över i en avvaktande treradersstruktur.
– Det kändes som att jag stod lite bättre när jag hade löparparet, säger Linus under efteranalysen och Carl håller med:
– Det är jag som måste bevisa något.
   Linus gav upp löparparet för att pressa längs centrumlinjerna, men efter exakt försvar blev det likviderat med remi som följd.
– Min målsättning var i bästa fall att kvalificera mig för Mästar-Elit även nästa år [topp tre], säger Carl. Alternativt ta femtio procent.
– Jag vill gå upp 25 elopoäng, säger Linus. Så att jag blir IM. Men jag har inte räknat på hur det går än så länge.
   Efter den fina starten, där de båda har tre vinster och tre remier, har ambitionerna höjts. Vad behövs för att vinna?
– När Wiedenkeller blev uppflyttad till SM-gruppen blev det enklare, säger Linus. Det kändes ändå som att han var det största hotet. Men det är rätt oklart vad som krävs. Att spela lika bra som den andre.
   Att någon annan kan blanda sig in i toppstriden nämns inte. Överhuvudtaget har de inte särskilt bra koll på varken SM-gruppen eller de andra partierna i Mästar-Elit.

I Junior-SM leder nu Joar Ölund med en poängs marginal. Minior-SM toppas av Klemens Ng på full pott och Veteran-SM av Erik Alquist (4½/6). I Knatte-SM delas ledningen av Christopher Jernberg, Gustav Törnberg och Philip Sandberg på 6/7. Där återstår fem ronder. Alla resultat (för att länka till en specifik grupp, klicka på gruppnamnet och kopiera länken i adressfältet).