Full fart på SM-lägret

Publicerad 15 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-MalmdinSMloggaNytt för i år är ett SM-läger för alla ungdomar som inte reser med föräldrar eller ledare från klubben, och naturligtvis även för alla andra. På en fritidsgård i utkanten av Borlänge spelas det minigolf, badas och analyseras schack.
– Det är tio deltagare mellan tio och sjutton år, säger Peter Månsson (Limhamn), som är ledare tillsammans med Angelina Fransson (Växjö). Det är spelare från hela Sverige, men det fungerar väldigt bra. Barn lär känna varandra direkt.
   Så långt har det gått bra för deltagarna med ”klart mer än 50 %”, och de är inblandade i toppstriden både i Kadett-SM och Minior-SM.

I dagens rond i Mästar-Elit gick alla partier till slutspel, som varade i snitt över 50 drag. Linus Johansson (Limhamn) och Krister Olsson (Horndal) vann sina och delar ledningen på 3/4 med Carl Cederström Barsk (Kristallen). I Junior-SM krävs det fler poäng: Joar Ölund (Rockaden) leder på full pott, en halv före Tom Rydström (Växjö). Även i Veteran-SM är det en ensam ledare i Nils-Åke Malmdin [bilden] (Sundsvall).
   Remiprocenten i elitgrupperna är låg, bland annat tack vare att man inte får komma överrens om remi i SM-gruppen före drag 40, men det är inget emot Mästarklassen. På de två senaste ronderna har inte ett enda parti slutat remi! Vitspelarna har 16-14. Leder gör Ellinor Frisk på 4/4.
Resultat.