92 deltagare i Weekendturneringen

Publicerad 12 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-KockumSMloggaI år spelas weekendturneringen både i början och slutet av SM, för att fler ska kunna följa upplösningen på SM-gruppen. 92 spelare fördelas i åtta tolvmannagrupper, och förmodligen stannar merparten kvar när de vanliga klasserna drar igång på måndag.
   Än så länge motsvarar Sveriges senaste IM, Jonathan Westerberg (Team Viking), förväntningarna i grupp 1. I toppstriden hittar vi även Hrayr Selimian, Örebro (född 1998). Övriga grupper toppas av spelare från Hallsberg, Vaggaryd, Borlänge, Stockholms SS, Örgryte, Uppsala och Gävle.
   Junior-SM, Mästar-Elit och Mästarklassen spelade också första ronden under fredagen. I JSM var Joar Ölund och Tom Rydström de enda vinnarna. De delar på favoritskapet och det är upplagt för ett finalmöte i sista ronden.
   Anton Frisk Kockum har mer än tillräckligt med IM-normer men behöver samla ihop en säck med elopoäng för att få titeln. Han har vunnit Mästar-Elit förr och fick bästa tänkbara start i år genom att slå topprankade Robert Åström. Det blev rondens enda vinstparti.
Resultat (klicka på grupperna längst ner på sidan).