Schack-SM 2014 i Borlänge

Publicerad 20 februari, 2013 av Niklas Sidmar

OLYMPUS DIGITAL CAMERASveriges Schackförbunds styrelse har valt Borlänge till spelort för Schack-SM 2014. För den minnesgode schackspelaren väcks glada minnen från de lovordade arrangemangen 1992 och 1995 till liv. Vid båda tillfällena lockades över 800 spelare till Dalarna.
Tävlingen kommer att spelas i konferensanläggningen Galaxen, och precis som vid 2012 års Schack-SM är det eventbolaget Visit Södra Dalarna som ansvarar för arrangemanget, denna gång i samarbete med Borlänge SK och Sveriges Schackförbund.
-Vi är väldigt glada att återigen få bjuda in landets schackspelare till Dalarna och denna gång visa upp vad Borlänge har att erbjuda.Vi ser framemot ett spännande mästerskap, säger Niclas Johansson, evenemangschef på Visit Södra Dalarna AB.
Sveriges Schackförbunds ordförande Anil Surender ser också fram emot en ny resa till Dalarna. Att en extern organisation har huvudansvaret för Schack-SM var någonting helt nytt 2012, och försöket föll väl ut.
-Vi var mycket nöjda med samarbetet, och jag vet att förra årets SM i Falun var uppskattat bland deltagarna. Vi ser verkligen fram emot att komma till Borlänge nästa år, förklarar han.