Skärpta mobilregler för GP-serien

Publicerad 1 augusti, 2017 av Niklas Sidmar

På fredag den 4 augusti startar årets GP-serie och premiärtävlingen, precis som förra året, är CellaVision Chess Cup i Lund. Det är några veckor innan tävlingsbestämmelserna träder i kraft den 1 september och därför vill vi tydliggöra att mobilreglerna kommer att skärpas den här säsongen.
För GP-tävlingarna gäller att mobiler eller annan elektronisk utrustning måste vara avstängda. Är dessa igång blir det automatiskt förlust av partiet.
Vi rekommenderar dessutom att spelare lämnar sina mobiler på hotellrummet, eller där man har sin logi, alternativt i en separat väska i spellokalen. Det är ännu inget krav, men ett önskemål. Arrangörer skall också vara beredda att ta emot mobiler under ronderna i det fall spelare vill lämna in dessa.
I titeltävlingar, SM och högst troligt även för Elitserien/Superettan är kraven högre. Där är det inte tillåtet att ha mobiltelefon på sig under ronden/matchen. Reglerna för dessa tävlingar presenteras i de definitiva tävlingsbestämmelserna som publiceras inom kort.