Deltalift Open: Sjödahl och Hector delar ledningen

Publicerad 16 maj, 2015 av André Nilsson

Foto: hemsidan
Foto: Deltalift Opens hemsida
SGPloggaInför dagens avslutning i Deltalift Open, som också är den sista deltävlingen i Svenskt Grand Prix, är det mycket jämnt i toppen. Pontus Sjödahl och Jonny Hector delar ledningen på 5½ poäng av 6, tätt följda av ett koppel av spelare på 5 poäng. Varken Sjödahl eller Hector har dock chans att knipa förstaplatsen i  GP-sammanställningen, där det nu står mellan Jonathan Westerberg (26,5), Tiger Hillarp (26) och Axel Smith (25,5). För att någon av de sistnämnda ska kunna gå om Westerberg krävs dock att de vinner båda partierna i dag och att Westerberg inte bättrar på sin tidigare poängskörd genom att ta mer än 5½ poäng i Deltalift.

I Harplinge Mini Open vann Margo Zarytovskaya (tidigare Polovnikova) ett tidigt finalmöte mot Filip Björkman och gick upp i topp på 5½ av 6 tillsammans med överraskningen Oscar Jönsson.

turneringshemsidan hittar ni länkar till livesändningen samt partiarkivet, där alla partier från livesändningen finns för genomspelning och även nedladdning som pgn. Lottning och resultat finns på Chess-Results.