Livesändningsrekord i Växjö

Publicerad 14 februari, 2015 av Niklas Sidmar

sjodahlsolodovDet blev till slut hela 38 livesända partier från Elite Hotels Open i Växjö, som inleddes med de fyra snabbschacksronderna på fredagskvällen. Det lär vara nytt svenskt rekord, såvitt vi vet kommer det tidigare rekordet från Lag-EM i Göteborg 2005, då 32 partier per rond sändes.
Drygt 220 spelare kom till start och efter snabbschacksdelen av turneringen är det svensk dominans i toppen. Efter att topprankade Georg Meier spelat remi med Philip Lindgren i den tredje ronden, och Pontus Sjödahl vunnit mot andrerankade Yuri Solodovnichenko i den fjärde är det fyra svenskar som delar ledningen med maximala 4 poäng: Emanuel Berg, Erik Blomqvist, Sjödahl och Erik Hedman.
48 av deltagarna spelar i Lilla Elite Hotels Open, och där är det tre spelare som inett utan poängförlust: Edvin Mossblad, Filip Björkman och Margo Polovnikova.
Idag spelas den femte och den sjätte ronden, och i den första långpartironden väntar bland annat mötena mellan Berg och Sjödahl samt Hedman och Blomqvist på toppborden.

Chess-results
Bilder
GP-sidan
Ställningen i GP-serien

(Foto från mötet mellan Pontus Sjödahl och Yuri Solodovnichenko från den fjärde ronden)