Pia Cramling en av schacktränarna under Sports Heart Camp

Publicerad 30 juli, 2023 av Ingemar Falk

Pia Cramling. Foto: Lars OA Hedlund

Stormästaren Pia Cramling blir en av tränarna när Sports Heart Camp startar på måndagen.

Men innan träningarna drar igång väntar autografskrivning – Pia Cramling som vann individuellt OS-guld 2022 är en populär schackprofil bland barnen.

Och hon själv ser fram emot att få vara en del av schacklägret.

– När jag själv tänker tillbaka på min 50-åriga karriär så är det just schacklägren jag varit med på som tillhört toppgrejerna. Schackläger är bland de roligaste som finns, har Pia Cramling tidigare berättat för schack.se.

När Pia Cramling var med på Sports Heart Camp 2019 gav hon ishockeyproffset Mika Zibanejad en schacklektion. Foto: Emilia Horn

Pia Cramling är på plats och tränar Sveriges främsta schacktalanger som ingår i Team Sweden.

Hon kommer också att ha lektioner med alla barn på lägret. Hon får hjälp av bland andra Milton Pantzar, Leo Crevatin, Stockholmsmästare i blixt, Baldur Teodor Petersson som vunnit chock-SM och Joel Sjöstrand, ordförande i Stockholms Schackförbund.

På tisdagen är hon också med och spelar simultan.

Om vädret tillåter spelas blixtturneringen utomhus. Foto: Lars OA Hedlund

– Och så blir det en blixttävling. Det är verkligen mycket kul som händer under veckan, säger Pia Cramling som passar på att berömma Sports Hearts schackmentor Emilia Horn.

– Emilia gör så mycket för schacket med sitt engagemang i Sports Heart. Jag förstår inte hur hon lyckas få ihop hela programmet. Hon är väldigt duktig på logistiken så att allt flyter på bra.

Läs mer om Sports Heart Camp.