Premiär för ny schackturnering i Dalarna

Publicerad 25 maj, 2023 av Ingemar Falk

Hampus Möller. Foto: Lars OA Hedlund

Här en glädjande nyhet: Det rör på sig rejält i Dalaschacket!

Nu väntar en öppen turnering i Borlänge 10–11 juni, och arrangören Falu schackklubb tagit beslut att uppgradera spellokalen. De sex ronderna i tävlingen Jussi-draget kommer nu att spelas på Scandic Borlänge och hittills har 17 spelare anmält sig. Det finns plats för fler och du kan läsa inbjudan här.

Kanske kan Jussi-draget bli starten på en turneringstradition i Dalarna framöver?

Tävlingsledaren Hampus Möller förklarar hur Falu schackklubb fick inspiration att arrangera turneringen den 10–11 juni.

– Det är en kombination av flera saker. Det har börjat ganska många nya spelare under våren, vilka inte har fått möjlighet till långpartier ännu. Dessutom tänkte vi från början även stärka klubbkassan lite, men vi får se, nu betalar vi en slant för att hyra lokaler på Scandic Hotel. Det viktigaste är att folk ska träffas och spela schack, under trevliga former.

Varför bytte ni lokal?
– Högskolan håller på att flytta till centrum, vilket gör att det skulle stå flyttkartonger och annat material i klassrummen. Vi kände att det var trevligare lokaler på Scandic, och när de gav ett rabatterat pris så bestämde vi oss för det. Nu hoppas vi att alla deltagare hittar till rätt lokal…

Lite pirrigt blir det att arrangera en tävling, och Hampus Möller är förväntansfull:

– Vi hoppas att det blir bra. Det är första gången vi bjuder in, och vi hoppas kunna tänka på alla små detaljer och att deltagarna kommer ha en trevlig helg med schack i Scandics lokaler.

Mer info & anmälan Inbjudan