FM Kücüksari vinner IM-turneringen

Publicerad 20 augusti, 2022 av Leo Brodin

Guldmedaljören Kaan Kücüksari. Bild: Lars OA Hedlund

Det började med en vinst och två förluster för FM Kaan Kücüksari. Ingen vidare start men när han var ostoppbar de resterande sex ronderna räckte det med en halv poängs marginal till seger i LASK Schackstudions IM-turnering och dessutom en IM-norm som var säkrad redan rond åtta.

Idag var det FM Jörgen Magnusson som råkade ut för honom. När Magnussons bondeoffer inte ledde någonvart tog sig spelet till ett tornslutspel bonde upp för Kücüksari. Det fanns remimöjligheter men efter att Magnusson släppte fram en fribonde ett steg för långt tvingades han att ge upp.

Silvermedaljör blev GM Eduardas Rozentalis som delade ledningen med Kücüksari men sista ronden spelade remi mot IM Christian Jepson. Det var Jepson som hade det lilla övertaget och bonde upp i slutspelet men med ont om tid på klockan och en kung utan bondeförsvar valde han dragupprepning.

GM Eduardas Rozentalis var i ledning rond två till åtta. Sen blev det silver. Bild: Lars OA Hedlund

Tredjeplatsen delades av FM Martin Jogstad och IM Isak Storme inför sista ronden . För Jogstad räckte en remi till sex poäng och en IM-norm. Det blev ett lugnt parti och redan efter sjutton drag och knappa femton minuter ledde dragupprepning till remi. En IM-norm till Jogstad och en tredjeplats på särskiljning till Storme.

FM Martin Jogstad tog remi och därmed en IM-norm. Bild: Lars OA Hedlund

Även matchen mellan CM Alexander Nord och IM Vadyslav Larkin samt matchen mellan FM Mikkel Manosri Jacobsen Kristensen och IM Kaare Hove Kristensen slutade med remi.

Resultat