Veteranen och minioren som håller nollan

Publicerad 7 juli, 2022 av Leo Brodin

Björn Gillefalk har ännu inte tappat en enda poäng. Foto Lars OA Hedlund

Det finns många hårda rivaler i tävlingen men efter drygt halva ligger Björn Gillefalk fortfarande på full pott, fem av fem. Det var ett farligt parti mot Henryk Dolata som kom mycket nära Gillefalks kung. Hoffrade tornet i drag 30 i hopp om att få till en matt men Gillefalk fick några drag senare till motdraget Db8+. När det tvingade fram ett dambyte, löste upp attacken och dessutom ledde till springarvinst gav Dolata upp.

Två av resterande trettioen deltagare har fyra poäng, resten mindre än så. I nuläget kan ingen i Veteran-SM 65+ matcha resultatet.

Vill vi hitta ett matchande resultat i nuläget så kan vi hoppa ner 57 år, från 1953 som födelseår till 2010 som födelseår.

Oscar Morell har inte tappat en enda poäng. Foto: Lars OA Hedlund

Oscar Morell har precis som Björn Gillefalk full pott, dock efter fyra ronder för sin del. Femte ronden i Minior-SM har inte spelats än. Han har mött flera av sina högst rankade rivaler och precis som för Gillefalk ligger två av rivalerna en poäng efter, resten av dem längre efter.

Generationerna är olika, schacket är gemensamt. Och den fantastiska första halvan av tävlingen är gemensam. För vissa går det bra.

Resultat Veteran-SM 65+ Resultat Minior-SM