Näringslivstoppar spelar schack tillsammans med ungdomar från förorten

Publicerad 31 maj, 2022 av Ingemar Falk

Fondförvaltaren Erik Sprinchorn är med och spelar. Foto: Näringslivet möter förorten

I dag, tisdag, klockan 15.00 äger schackeventet Näringslivet möter förorten rum.

Arrangören GM Pontus Carlsson ger denna information om eventet som sker hos Sveriges Schackförbunds sponsor Cederquist som stöttar Schack i skolan.

“Den 31 maj kommer ett gäng näringslivstoppar till Advokatfirman Cederquist huvudkontor i Stockholm (Hovslagargatan 3) för att tillsammans med ungdomar från Stockholmsförorterna deltaga i parschacksturneringen Näringslivet Möter Förorten.

Syfte:
Turneringen är ju till för att förbättra samhället genom att motverka segregation och främja integration genom att skapa möten över gränser med schack som brobyggarmedel.

Vilka är med?
Näringslivstoppar som till exempel Samhällsbyggnadsbolagets VD, miljardären Ilija Batljan, Fondförvaltaren Erik Sprinchorn från TIN FONDER, miljardären och entreprenören Saeid Esmaeilzadeh från Esmaeilzadeh Holding, Skådespelaren Viktor Åkerblom och Cederquist Partner Erik Wernberg.

Erik Wernberg, Cederquist Partner, är också med. Här är han tillsammans med Andy Fang i ett tidigare schackevent i Cederquists lokaler. Foto: Lars OA Hedlund

Spelform
Parschacksturnering vilket innebär att varje vuxen näringslivstopp paras ihop med en ungdom från förorten och sedan gäller vartannat drag utan att konversera sinsemellan om partiet – men gärna om annat.

Turneringsformat
Alla lag spelar med i en grundturnering där samtliga lag spelar 5 matcher var. De 4 främsta lagen efter dessa 5 ronder går vidare till semifinal, vinnarna av semifinalen går vidare till final där segerparet ska koras.

Schema
Kl 15.00: Parschacksturneringen startar
Cirka kl 17.00: Finalspelet startar
Prisutdelning sker direkt efter finalen.