Schackfest i Göteborg

Publicerad 29 april, 2022 av Ingemar Falk

Näringslivet möter förorten är på plats i Nordstan i Göteborg på fredagen och lördagen. Parschack och blixtturneringar står på programmet.

Parschack i Nordstan i Göteborg. Foto: Näringslivet möter förorten

Här är informationen från arrangören:

Nu på fredag är det dags för Näringslivet Möter Förorten i Nordstan i Göteborg. Näringslivet Möter Förorten har kommit till för att motverka segregation och främja integration, genom att med hjälp av schack skapa unika möten över gränser där deltagarna lär känna varandra på lika villkor. Årets näringslivsprofiler kommer bland annat från Geely, Uni3 by Geely, Thunderful Group, Länsförsäkringar, Volvo Cars, SBP Nordic, SPP, Finwire, BRG, Västsvenska Handelskammaren, Göteborgs Universitet med flera. Ett annat känt ansikte som kommer att vara med är musikern och juristen Promoe.

Eventet arrangeras i Nordstan och konceptet innebär att varje ungdom från förorten paras ihop med en näringslivsrepresentant/kändis i lag om två. 

Därefter möter de andra lik-komponerade lag i en parschacksturnering. 

Schema 29/4

14.00 – 15.00 Förevent – Allmänheten får utmana Göteborgs 17-årige juniorlandslagsman Arvin Rasti i blixtschack.

15.00 – 18.00 Huvudeventet som är parschacksturneringen 

På lördagen kommer det att vara möjligt att pröva på schack på, utmana en annan besökare eller kompis eller vara med i någon av Valborgsblixtarna.

Max 30 deltagare i varje turnering så det är bra att anmäla sig i förväg.

Schema 30/4

11.00 – 13.00 Valborgsblixt 1

14.00 – 16.00 Valborgsblixt 2

Inbjudan, Valborgsblixten