Stellan Brynell vinnare av Sommarblixten

Publicerad 15 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Årets sommarblixt spelades på Quality Hotel i Malmö.

Det blev stormästaren Stellan Brynell som slutade som segrare i årets Sommarblixt. Stormästarna Jonny Hector och Ferdinand Hellers hamnade på samma poäng men inbördes möte gav turneringssegern till Stellan.

Ett av stormästarmötena från turneringen och är ser vi drabbningen mellan Stellan Brynell som vit mot Jonny Hector. Foto: Maria Friggestad Jepson

B-finalen vanns av Sebastian Mauritsson före Martin Jogstad och Drazen Dragicevic.

C–finalen vanns av Carlos Törnberg före Jacob Jönsson och Daniel Jogstad.

D-finalen vanns av Stefan Håkansson före Linn Olsson och Lars Persson.

Linn Olsson i sitt parti där hon möter Jonny Hector. Linn förlorade men berättade efteråt att det var en fröjd att möta Jonny som spelar så lugnt och metodiskt. Foto: Maria Friggestad Jepson

Det gick bra för Linn Olsson som vi ser på bilden ovan och hon var också mycket positiv till hela arrangemanget och turneringskonceptet. Linn slutade tvåa i sin finalgrupp och fick även pris som bästa dam.

Kvällen avslutades med en gemensam middag för alla deltagare på Quality Hotel View. Säkert välbehövligt efter en intensiv dag och sammanlagt spelades det hela 336 blixtpartier.

Turneringsansvarige Bengt Kvisth vill riktiga ett särskilt tack Stellan Brynell som var en utmärkt tävlingsledare. Även ett speciellt tack till Ulf G Andersson, Claes Jönsson, Conny Holst och Anil Surender. Deras insatser var avgörande för turneringens genomförande!