Snart deadline att anmäla sig till landskampen mot Norge 6 juni

Publicerad 3 juni, 2021 av Ingemar Falk

Fagerviks schacktalang är ett starkt svenskt kort i landskampen mot Norge som hittills samlat flera spelare, bland annat stormästaren Leif Erlend Johannessen.

En kallelse till schackspelarna i vårt land: Sverige behöver er!

Den 6 juni spelas onlinelandskampen mot Norge.

Team Norway har redan samlat 50 spelare, däribland stormästaren Leif Erlend Johannesen.

I svenska laget har inte lika många anslutit sig – så på förhand har norrmännen ett överläge. Men anmälningsläget kan förstås snabbt ändras.

Deadline för anmälan är söndagen den 6 juni, klockan 12.00 och landskampen spelas online på schackservern Spillsjakk – en plattform som norska schackförbundet arbetat fram med Lichess-profilen Theo Wait – den 6 juni klockan 16.00–18.00.

Landskampen Sverige–Norge spelas över fyra ronder, och de 100 första deltagarna i vardera land är garanterade en plats. Alla svenska schackspelare är välkomna att anmäla sig.

Du går med i svenska laget genom att ansluta dig här på Spillsjaskk och skapa ett konto. Registreringen är förstås gratis.

När kontot är skapat och du är ansluten till svenska laget behöver du bara göra ett sista steg – anmäla dig till själva turneringssidan som du hittar här.

Ronderna spelas klockan 16.00, 16.30, 17.00 och 17.30. Betänketiden är 10 minuter rakt av. Ingen tilläggstid per drag med andra ord.

Mer info & anmälan