Svenskt schack samlade in 30 000 kr till Musikhjälpen

Publicerad 21 december, 2020 av Ingemar Falk

Pia Cramling spelade simultan i Musikhjälpen. Foto: SVT

Sveriges Schackförbund var i år en del av Musikhjälpen som den här gången hade insamling för vården. Musikhjälpen sändes i sju dygn på Sveriges radio och i SVT Play. På torsdagen fick tv-publiken se stormästaren Pia Cramling spela simultan.

Albin
Ringstad.

Albin Ringstad var projektledare för Sveriges Schackförbunds räkning, och han sammanfattar:

– Schack i Musikhjälpen visade sig vara succé! Jag känner mig glad och stolt över att schacket fick in över 30 000 kr till Musikhjälpens ändamål, att ingen ska lämnas utan vård. 

– Det var blev ett väldigt stort projekt men väldigt kul att arbeta med. Jag vill rikta ett stort tack till alla som var med och bidrog på ett eller annat sätt. Tyvärr fick vi inte visa upp schackets alla sidor, men att vi ändå fick med över en och en halv timme schack i Musikhjälpen är fantastiskt. 

Ja, vad tyckte SVT själva om schackeventet på Musikhjälpen?
– Feedbacken vi fick från SVT var att de är supernöjda, och tyckte att schacket blev väldigt fint i sändningen.
– SVT är glada över att Sverioges Schackförbund kunde ställa upp och hälsade oss varmt välkomna nästa år, säger Albin Ringstad och fortsätter:

– Det som inte hann komma med i sändning var Nils Grandelius blixtmatcher. Vi kommer att skriva om dem här på hemsidan istället. Det är olyckligt när saker vi planerat inte hinner vara med i sändning, men det betyder inte att insatsen var sämre för det. Alla har varit med och bidragit! 

– Nästa år hoppas jag att vi kan få in ännu mer schack i Musikhjälpen och att vi kan bidra med ännu mer pengar. Nu har schacksverige satt sitt eget rekord och det är upp till oss att slå det nästa år.

Här är de olika schackinsamlingarna under Musikhjälpen:

Alla engagemang inom schacket inbringade över 30 000 kronor.

Musikhjälpen samlade totalt in 58 miljoner kronor och satte ett nytt rekord i antalet engagemang, och där alltså Svenskt schack var med och bidrog i år.