Nils Grandelius kommenterar Norway Chess – i norsk tv

Publicerad 6 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Välkommen till Norge! Nils Grandelius och Magnus Carlsen kanske sammanstrålar i Norway chess – i TV 2:s studio. Foto: Lars OA Hedlund & Altibox Norway chess

Nils Grandelius sitter just nu i karantän i Norge i väntan på nästa uppdrag – att vara kommentator i TV 2:s sändningar av Altibox Norway Chess som startade på måndagen – och där Magnus Carlsen är fixstjärnan.

Karantänreglerna i Norge gör att besökare i landet ska sitta isolerad i tio dagar innan man kan bege sig ut.

Grandelius kommenterar ronderna 5–10 och under dagarna i karantän har han passat på att ge er läsare av schack.se nytt tittargodis. Här analyserar han sitt parti i spanska ligan mot ryske stormästaren Daniil Yuffa:

Se Nils Grandelius analysserie