Sommarblixt och schackfest på Limhamn

Publicerad 9 juli, 2020 av Susanna Berg Laachiri

Två av startfältets starka stormästare, Ferdinand Hellers ( t.v ) och Nils Grandelius. Bilden är hämtad från förra året Turning Turso Chess som även det arrangerades av Bengt Kvisth. Foto Lars O.A Hedlund.

Glädjande nog är det snart dags för en turnering där alla spelare möts fysiskt på plats och får spela mot varandra. Efterlängtat av många och inte minst med tanke på att det är en schackfest att vänta. Tävlingen organiseras precis som de två tidigare åren av Bengt Kvisth.

Bengt Kvisth låter meddela att försiktighetsåtgärder och restriktioner kommer noggrant följas avseende antalet spelare, besökare samt rekommenderade avstånd.

Det är 32 spelare inbjudna som kommer att mötas både i kvalgrupper och final. Det unika i sammanhanget är att både klubbspelare och toppspelare får både spela mot varandra samt tillfälle att umgås.

Startfältet är starkt med många meriterande spelare. Stormästaren Ulf Andersson ger självklart turneringen en extra glans med sin närvaro.

Några andra namn förutom GM Nils Grandelius och GM Ferdinand Hellers är GM Stellan Brynell och IM Linus Johansson.

Allt talar för en spännande turnering med andra ord , och schack.se kommer att rapportera med resultat och bilder

Turneringen äger rum i Hantverksgården på Limhamn onsdagen 15 juli. Start 12.00 med 14 ronder, betänketid 5 minuter med 3 sekunders extra tid för varje drag.