Yes2Chess 6an: ännu en seger för Essingeskolan

Publicerad 1 juni, 2023 av Ofelia Thörnqvist

Essingeskolan är en certifierad schackskola som under ledning av försteläraren i schack Maria Helle har skördat otaliga framgångar i skolschackssammanhang. Vid onsdagens final i Yes2Chess 6an var det dags igen då Essingeskolan Grön tog hem segern, efter att ha vunnit sina matcher mot Hagabönderna, Söras SK samt Schack Matt Högbyskolan Sexan.

Jublande spelare i Essingeskolan Grön

Tvåan Söras SK kommer även dem från en skola, Söraskolan, som lägger stor vikt vid schacket och till hösten kommer att bli en certifierad schackskola, mycket tack vara eldsjälen Jana Stojmenovic som varit drivande i schacksatsningen. Det visar att skolor som satsar får goda resultat!

Fullständiga resultat från Yes2Chess 6ans final finns här

Slutresultat