Jämnt i toppen i Yes2Chess högstadiets final

Publicerad 26 maj, 2023 av Ofelia Thörnqvist

Efter en lång serie utslagsmatcher under våren stod fyra lag kvar som gjorde upp i Yes2Chess högstadiets final under torsdagen. I första ronden möttes de två lag som senare skulle visa sig göra upp om segern, Schackverkstan Stockholm från Engelska Skolan Norr med bekanta namn som bröderna Marek och Jakub Religa och Franska skolan SK Gul, som var med i finalen även förra säsongen.

Franska skolan SK Gul med entusiastiske lagledaren Robert Heydari längst till vänster

Det blev en match som slutade oavgjort med 10-10 och båda lagen fortsatte sedan med att vinna sina matcher mot Viggen från Torslandaskolan samt SSVK från Vaksalaskolan. Schackverkstan Stockholm lyckades i slutändan få ihop två partipoäng mer och avgick därmed med segern i Yes2Chess högstadiet 2023 och förstapriset på hela 20 000 kronor.

Segrarlaget Schackverkstan Stockholm

Fullständiga resultat från högstadiets final finns här