Äntligen skolmästerskap på Gotland igen

Publicerad 12 december, 2022 av Ingemar Falk

Närmast kameran Lukas Berge, Högbyskolan, mot Alma Almqvist,Öja skola. Foto: Lasse Linusson

Det var länge sedan man såg ett skolmästerskap för lag på Gotland. Men nu har det hänt. Inga stora evemenang – men trevliga och välspelade.

Lasse Linusson rapporterar:

“Wisbygymnasiet var klara redan på förhand i sin klass, men fick visa vad de kunde i en gemensam grupp med högstadieskolor. Och Ingemar Lindell, Anthony Bajade, Edvard Höksby och Teodor Sinnemark släppte inte en endaste remi. Närmast att lugga gymnasieeleverna på poäng var Nora Duse från årskurs 7, på Högbyskolans förstalag, i sitt första parti mot Ingemar Lindell. Men en vinst vändes till förlust när ett torn gafflades och försvann från brädet.

Romaskolan, Roma, vann högstadieklassen före Högbyskolan, Hemse och Solbergaskolan,  Visby. Starkt av Albin Berglund Henell, Erik Hällgren och Vide Christiansson, Romaskolan, som saknade en spelare i sitt lag. Tävlingen spelades över sex ronder, snabbschack.

På mellanstadiet ställde modiga fjärdeklassare från Öja skola upp mot äldre elever från Högbyskolans årskurs 6.  Också här gick tävlingen över sex ronder. Högbyskolan vann med siffrorna 62-34 (poängräkning som i Schackfyran) med full pott för både Lukas Berge och Elias Flobeck. 

Medaljörer. Sjätteklassare från Högbyskolan med guldmedaljer flankerar fjärdeklassarna från Öja skola med silvermedaljer. Foto: Lasse Linusson

Lika många flickor som pojkar deltog i tävlingen för mellanstadiet, på högstadiet/gymnasiet deltog tio pojkar och tre flickor.”