Hökåsenskolan vann Yes2chess

Publicerad 1 juni, 2015 av Niklas Sidmar

hokasen1506Det blir Hökåsenskolan från Västerås som får spela finalspel i Yes2chess i London om några veckor. Idag avgjordes det svenska finalspelet där fyra lag gjorde upp om segern. Lagen möttes i tre ronder under måndagsförmiddagen, var och en på sitt håll och inloggade på Playchess. Domare från Sveriges Schackförbund var på plats på alla fyra skolorna för att kontrollera att allt gick rätt till.
Efter två ronders spel hade Hökåsenskolan och Vallatorpsskolan två vinster vardera, och deras möte i slutronden blev helt avgörande för var slutsegern och Englandsresan skulle hamna.
Hökåsen fick en bra start och tog ledningen med 2-1, men teknikproblem gjorde att det blev förseningar i två av partierna. Till slut avgjordes matchen när Benjamin Emmoth satte sin motståndare matt och med matchen avgjord enades spelarna i det återstående partiet om remi.
Hökåsenskolan vann därmed före Vallatorpsskolan från Täby, Fredrikshovs Slotts skola från Stockholm och Spandeltorpsskolan från Karlskrona.
Resultat från Yes2chess

(Foto på Hökåsens lag under den sista matchen. Från vänster Martin Vatn, Kardo Omar, Benjamin Emmoth, Ludvig Carlsson och Maja Selin. Även Simon Wikström var med och spelade under dagen.)