2600 fjärdeklassare i Stockholm

Publicerad 12 april, 2013 av Niklas Sidmar

s4sth1304Sammanlagt 122 klasser och knappt 2600 fjärdeklassare var på plats i Globens annex för att göra upp om Stockholms platser i Schackfyrans riksfinal. Nytt för i år var att Stockholms distriktsfinal spelades under två dagar istället för som tidigare i ett för- och ett eftermiddagsheat samma dag. Tio grupper spelade på torsdagen och tio på fredagen, med två finalplatser från varje grupp. Eftersom en av grupperna slutade med delad andraplats blev sammanlagt 21 nya lag klara för Riksfinalen, som spelas i Västerås 1 juni. Utöver deltagarna i Schackfyran ställde knappt 300 elever upp i Schack-56:an, som spelades på fredag eftermiddag, och där vann Hässelby Villastadsskola 5c.
Resultat Schackfyran Stockholm dag 1
Resultat Schackfyran Stockholm dag 2
Resultat Schack-56:an
Alla lag som har kvalificerat sig till Schackfyrans riksfinal

Flera bilder från tävlingarna i Stockholm finns på Schacksnack.