SM i Helsingborg igång

Publicerad 1 juli, 2023 av Axel Smith

På fredagen tjuvstartade SM med weekendturneringen, och dagen därpå gjordes de första dragen i Sverigemästarklassen, Junior-SM, Veteran-SM, Mästarklassen, Mästarklassen-Elit, Knatte-Weekend och Schackfyranmästaren.

– Stämningen är bra, säger en av deltagarna (som har sköldpadda som favoritdjur). Knattarna sitter längst bort och stör inte – det är bra ljuddämpning. Inga incidenter eller skandaler.
Schackbutiken har aldrig sålt så många böcker första dagen på ett SM – Jonny Hector bok har redan blivit en storsäljare. Idag följdes hans vinstparti av fru och dotter som tagit färjan från Helsingör.

Nedan en ställning från Mästarklassen. Vit drar och vinner.

Vi har redan fått en segrare – Ram Srinivasson från Trojanska Hästen på full pott i Schackfyranmästaren. Resultattabeller och SM-guiden för återstående program och all övrig information. (Lösning: 1.Dc3 med ogarderbar matt.)