Knatte-Weekend

Publicerad 1 juli, 2023 av Axel Smith

Under lördagen startade Knatte-Weekend, med deltagare mellan fem och tio år. I varje rond blev några partier snabbt färdiga och ibland hade spelarna mer tid kvar än när partiet började – betänketiden är 10 minuter plus 10 sekunder per drag.
Bruce Sun Åslund från Wasa använd sin tid väl och var involverad i ett rafflande springarslutspel där hans tid gick ut just som han var på väg mot att få en ny dam. Efter en enstaka tår var det nya kämpatag i nästa rond. Gemensamt för de tjugo deltagarna är god sportslighet med goda vinnare såväl som förlorare. Domarna behövde göra få ingripanden. Det återstår att se vad SVT, som var på plats i Helsingborg, väljer att sända.

Schack öppnar upp för möten mellan generationer. Det visas inte minst av att medan två spelare möttes i Knatte-Weekend (bilden) spelade deras storebror respektive mor mot varandra i en annan klass. Familjekampen slutade 1-1.

Efter sju av elva ronder leder Qianru Zhong följd av Artur Miftakhov. Resultattabeller och SM-guiden för återstående program och all övrig information.