Maratonparti i damernas VM-match

Publicerad 12 januari, 2020 av Ingemar Falk

Vacker spelplats – men ödsligt i Shanghai Endast domaren tittar på när Ju Wenjun och Aleksandra Gorjatjkina gör upp om VM-titeln i schack för damer. Foto: Michael Friedman/FIDE.com

[LIVE] TISDAG, KL 8.30, Dam-VM: Wenjun–Gorjatjkina. STÄLLNINGEN: [VM-matchen för damer 2020]

50-dragsregeln fick användas för att avgöra remiresultatet i söndagens parti i VM-matchen mellan Ju Wenjun och Aleksandra Gorjatjkina. Det var utmanaren Gorjatjkina som i 50 drag försökte hitta en ingång för sin springare mot Ju Wenjuns passiva löpare.

Men då varken bönder flyttats eller pjäser slagits på 50 drag blev det till slut remi. Efter sex partier – halvvägs i matchen – står det helt lika: 3–3. Vm-matchen fortsätter på tisdagen – och som vanligt är Anna Cramling kommentator hos chess.com.