De vann traditionsrika julturneringar

Publicerad 27 december, 2019 av Ingemar Falk

På bilden till vänster möts Bo Andersson Svensson (t v) och Håkan Greiff i finalpartiet i Rödebys annandagsblixt. PÅ bilden till höger: vinnaren av Jömtcupen – Adrian Bohman Karlholm. Foto: Rödeby SK och Lars OA Hedlund

SLUTRESULTAT: [Jämtcupen 2019] [Rödeby SK:s annandagsblixt 2019]

Det är mycket snabbschack och blixt just nu både i världen med VM i Moskva och här hemma i Sverige. På torsdagen avgjordes två annandagsturneringar som båda startade för flera decennier sedan – dels i Östersund, dels i Rödeby en mil norr om Karlskrona.

I Östersundsturneringen Jämtcupen hade Bo Sundell, Östersunds SS, chansen att vinna den femte och sista inteckningen i vandringspriset. Men kanske har vi i stället fått se att det blivit ett definitivt generationsskifte i toppen av Jämtcupen? Harplinges Adrian Bohman Karlholm som är 30 år yngre än Bo Sundell vann nu i stället för andra året i rad.

Tvåa blev Denis Puleshi, Östersunds SS – och en poäng bakom toppduon landade Bo Sundell på bronsplats.

Tidigare i veckan lyfte schack.se fram Jämtcupens digra statistik som bifogades i inbjudan. Men Rödeby SK är inte sämre. Klubben har samlat statistik över alla segrare sedan starten 1979 i Annandagsblixten.

Framför allt Håkan Greiff, Rödeby SK, men också Bo Anders Svensson, Karlshamns SS, är flitigt förekommande namn i den statistiken. Just de två tampades om segern i årets upplaga av Rödebys annandagsblixt.

Den här gången drog Bo Anders Svensson det längsta strået efter att ha säkrat en remi mot Greiff i deras inbördes möte.