SSF:s kansli omorganiserar

Publicerad 26 november, 2019 av Ingemar Falk

Fredrik Lindgren, generalsekreterare vid Sveriges Schackförbund, och Jesper Hall som får en förändrad roll inom förbundet.  Foto: Lars OA Hedlund

I samband med att projektet Världsspråket schack avslutas den 29 februari kommer Jesper Halls roll inom Sveriges Schackförbund att förändras. Jespers anställning på Sveriges Schackförbund upphör den 29 februari 2020. Jesper kommer att fortsätta stödja förbundet som tränare och konsultativ seniorrådgivare i skol- och ungdomsschack.

– I den bästa av världar hade förbundet haft råd att ha Jesper heltidsanställd som ansvarig för utvecklingsfrågor. Tillsammans med en handfull regionala instruktörer runt om i landet skulle vi då haft en optimal infrastruktur att bygga vidare på. Men kansliet har en ekonomisk verklighet att förhålla sig till och genom att förändra organisationen på detta sätt effektiviserar vi våra kostnader samtidigt som vi behåller den spetskompetens som Jesper tillför, säger Fredrik Lindgren, generalsekreterare vid Sveriges Schackförbund och fortsätter:

– Jesper kommer fortsatt att ansvara för Team Sweden och ha en del andra uppdrag parallellt med de internationella uppdrag som han nu engagerar sig i. Med tanke på den ekonomiska situationen är detta en lösning båda parter är nöjda med.

Jesper Hall instämmer och säger:

– Efter 10 år som Riksinstruktör ser jag fram emot mina nya internationella uppdrag, vilket kommer att ge många intressanta inspel till svenskt schack. I min roll som seniorrådgivare kommer jag även fortsättningsvis bidra till att utveckla svenskt skolschack.